01 mei Ontmoet & Ontwikkel

Leestijd: 2 minuten

Inspired by CROWN Business Center Gilze-Rijen is een nieuw initiatief in het 5-jarig bestaan van CROWN. “Inspiratie voor ondernemers, door ondernemers”. Een geweldig idee waar ik graag mijn bijdrage aan lever.

CROWN

Samantha en Femke, al jaren het gezicht van CROWN in Rijen, staan voor de realisatie van dit evenement. Collega-ondernemer Brandmerk kreeg de opdracht voor de marketing en leverde sprekende promotie-uitingen.

Spontaan ontvingen we al enkele vroegboekingen. Een goed begin, maar nog niet het halve werk.

Een rondje langs alle 140 bedrijven op Aeroparc met een praatje van Femke en Samantha werkte wonderwel. Het resultaat; twintig deelnemers en dat is echt het maximum voor een effectieve workshop. De doelgroep: de ondernemer, directeur en professional die zichzelf verder wil ontwikkelen. 

Leiderschap

Leiderschap is voor iedereen, zowel voor de professional als voor de manager/ondernemer. Daar is leiderschapsgoeroe Jaap Boonstra het volledig mee eens. Grappig dat de groep deelnemers voor precies de helft uit professionals bestond. Complimenten gaan naar de ondernemers die hun medewerkers meenamen of de gelegenheid gaven om te komen. 

Aandacht

MT publiceerde vorig jaar een interview met Daniel Goleman, bekend van “Emotionele Intelligentie” en recentelijk “Aandacht”.  Daar hebben we voor dit Inspire event “Aandachtig leiderschap” van gemaakt.

Het eerste half uur lukte het bijna alle deelnemers om de volledige aandacht erbij te houden, totdat we een oefening staande gingen doen. Bij de instructies heb ik nog duidelijk gezegd “zonder uitleg”. Het werd luidruchtig en dat klonk supergezellig, dat mag ook best een keer.

Samenwerken

Steeds vaker krijgt FeedForward de opdracht om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de samenwerking binnen het team. Daar hebben we voor het Inspire event van gemaakt “Samenwerken is een hele kunst”.

De startoefening bij deze workshop bleek voor de meer dominante deelnemers een bijna onmogelijke opgave. De verleiding is groot om te informeren naar elkaars werk en vakmanschap. Begrijpelijk en tegelijk een mooi leermoment.

Wow

Het plezier bleek groot om met een hele rij verbeterideeën naar huis te kunnen gaan. Daarmee heb je direct de essentie van feedforward te pakken. Het vooruitdenken genereert positiviteit en wow-momenten, hoe gaaf is dat?