Kees Hooft spreekt zich uit

visie2Mijn missie is:

‘Blijf niet hangen in het verleden, maak het beter of kies een nieuwe route.’

Maak een connectie op LinkedIn

Mijn roots liggen in de fabriek van mijn ouders en ik was voorbestemd het familiebedrijf voort te zetten. Technische opleidingen, LTS en MTS, vormden het fundament daarvoor. Op mijn 18e drong het tot mij door dat mijn vader zeer taakgericht was terwijl ik zelf eerder mensgericht. Dat was ook het moment dat ik stopte met wedstrijdzwemmen en volledig koos voor teamsport, waterpolo, in de rol van speler en aanvoerder.

Later werd Kees Hooft ook trainer/coach. Tijdens de waterpolo trainers opleiding leerden wij in 1988 al van Rob Heemskerk om de psychische factor (naast fysiek, technisch en tactisch) voldoende aandacht te geven. “Wedstrijdanalyses bespreken met je team zijn vooral zinvol in de voorbereiding naar een groot toernooi. Tijdens dat toernooi en zeker gedurende de wedstrijden richt een effectieve coach de focus van zijn spelers op de volgende wedstrijd of het volgende speldeel” aldus Rob. Ruim 15 jaar heb ik verschillende teams mogen begeleiden naar een hoger niveau en enkele kampioenschappen.

Het vak bedrijfskunde en vooral de multidisciplinaire benadering boeide mij dusdanig dat ik koos voor het vervolg in de studies HTS, BE en MBA. Mijn droom was manager worden bij een internationaal bedrijf. Mijn ouders vonden dat lastig te accepteren. Toch hebben ze mij de rest van hun leven geweldig gesteund in mijn professionele ontwikkeling. We hebben talloze pittige discussies gevoerd over bedrijfsvoering en personeelszaken en dat heeft mijn blik verruimd.

14 jaar bij een fantastisch Nederlandse merk

14 jaar heb ik voor DAF, een fantastisch Nederlands merk, mogen werken met vele leermomenten. Verschillende rollen brachten mij nieuwe inzichten en kostbare ervaringen, o.a. inkoper, service- en contract- en salesmanager. Vier jaren Leyland DAF International, vanuit Manchester, brachten mij veel lol en harde confrontaties op het werk met de Engelse cultuur. Het faillissement kwam als donderslag bij heldere hemel. Gelukkig was ik jong genoeg om snel de overstap te kunnen maken naar de technische groothandel. 8 jaar lang was ik eindverantwoordelijk voor meerdere vestigingen.

Eigenwijs nam ik in 1999 voor de tweede keer ontslag uit ongenoegen met de stijl van leidinggeven en koos voor de opleiding tot Sales trainer bij DOOR. De inzichten van Stephen Covey, met dank aan Jan Kuipers, gaven de aanzet tot verdieping in leiderschap. Vervolgens sloot ik mij aan bij Feedback waar ik mij verder kon ontwikkelen als coach, teamcoach, leiderschapscoach en organisatiecoach.

2012 was het jaar van mijn eerste kennismaking met de coaching aanpak en de feedforward methode van Dr. Marshall Goldsmith. Dat bleek vloeiend aan te sluiten bij mijn natuurlijke stijl, zoals ik dat als waterpolocoach al langer deed.

Eigen label “FeedForward”

Januari 2014 heb ik een nieuwe weg gekozen: mijn eigen label FeedForward in de frisse hoopgevende kleur blauw. De integratie van bedrijfskundig inzicht, teamcoaching en de blik vooruit gericht typeert de FeedForward aanpak. Dat bleek uitstekend aan te sluiten bij mijn persoonlijke missie: blijf niet hangen in het verleden, maak het beter of vind een nieuwe route.

Iedere dag geniet ik van de vrijheid van het ondernemerschap. Ik investeer in instrumenten en vervolgstudies waar ik echt in geloof. Zo heb ik mij in 2014 intensief kunnen verdiepen in emotionele intelligentie en EQ gecertificeerd. Vervolgens de Masterclasses:,  Veranderen (2015), Coaching en Leiderschap (2016), Veranderdynamiek (2019) en Psychologie van Leiderschap (2020) die mijn interventies nog scherper maken. Ik voel mij thuis, met een betrokkenheid alsof het “mijn eigen tent” is, bij: Automotive, Aviation, Bouw, IT services en Tech bedrijven.

Ik dank zwem- en waterpolocoach Peter van den Biggelaar, voor die gouden NK-medaille en vele jaren later voor zijn inspiratie, waardoor ik koos voor de opleiding praktijktrainer bij DOOR. Dankbaar denk ik terug aan die talentvolle en eigenzinnige coachees die ik de afgelopen jaren heb mogen begeleiden. Dat maakte mij nog scherper in de waarneming en zorgvuldiger in mijn coach interventies.

Ik ben Kees Hooft en iedere dag leer ik nog van mijn lief, Saskia, die de moed nooit opgeeft om mij te corrigeren. Supertrots op onze vier “lastige” kinderen en ook die spiegelen mij, wat een geluk!

“Blijf niet hangen in het verleden, maak het beter of kies een nieuwe route”

Kees Hooft