18 apr Bas maakt het waar

Draka/Prysmian

Collega Jean Paul Westheim wilde mij voorstellen aan zijn klant omdat hij onze club, Feedback Training & Consulting, ging verlaten. Goed voorbereid met een taart smaakte de fabriekskoffie gelijk een beetje beter. Bas Eggelaar, was opvallend direct voor een HR Manager, ik vond dat een verademing. Ik heb maar zelden het gevoel dat ik mij uit mag spreken bij een HRM. Niet veel later mocht ik een gigantisch cultuur verander traject gaan uitvoeren over meerdere jaren, met meetbaar resultaat en ben daar nog steeds trots op.

Het was mij nooit gelukt zonder de daadkracht van Bas op een paar cruciale momenten. Ik mocht aan de slag met de driekoppige leiding van alle vijf de ploegen, de enige manier volgens Bas om die op één lijn te krijgen. Ik liep eerst mee met de vroege ochtend shift, de volgende dag de middag shift en ook nog de nacht shift, een heel vreemde maar nuttige ervaring. Dat is wel de enige manier om echt vertrouwen te krijgen van de mannen die uiteindelijk het productie resultaat bepalen. Het succesvol afronden van het traject gaf Bas de credits om bij ASML binnen te komen voor een zeer uitdagende klus.

ASML-IT

Een aantal IT giganten draaien een wereld omzet op ontelbaren plekken binnen de complexe interne organisatie ven ASML en dat kan beter gecoördineerd worden, zie hier de opdracht voor Bas. De nieuwe functie van Delivery Manager zou de sleutel tot succes moeten worden, mits die onderling strategisch blijven schakelen. Een gezamenlijk Leiderschapstraject leek Bas de beste oplossing en  ik werd ingevlogen juist op het moment dat de negen nieuwe Delivery Managers werden aangenomen. Ook hier bleek de rol en het sterke karakter van Bas, op de achtergrond, van onschatbare waarde.

Inalfa Roof Systems

De stap naar Inalfa kon ik in eerste instantie niet direct begrijpen, het kantoor had geen uitstraling en er speelde ook nogal wat politiek. Toch heeft Bas zich juist daar enorm omhoog weten te werken tot uiteindelijk de rol van Vice President HR Europe in een splinternieuw kantoor.

Het MT van de productie fabriek in Venray had nood aan een Teambuilding en men wilde dat Bas dat zou gaan faciliteren. Bas speelde het spel briljant met als uitkomst dat Bas en ik samen met het MT een heel weekend aan de slag gingen.  Het mooiste was nog dat die hoge functie Bas helemaal niet in de weg zit, hij werkt met je samen op voet van gelijkwaardigheid, zeker als je net zo gedreven bent als hij.

BAM

Zijn strategisch inzicht blijkt vooral als hij zijn implementatie expertise met HRIT systemen, met name opgedaan bij Inalfa, gaat inzetten ten dienste van de Royal BAM. Een gigantisch traject en zeer complex vanwege de gewenste implementatie in meerdere landen kort na elkaar. Mijn bijdrage daar was slecht een spannende team kick-off. Bas heeft in de rol van Project Directeur daar een prestatie van wereld formaat neergezet en was er toen al helemaal klaar voor…

SuccesDay

Vier jaar geleden is Bas gestart en deze internationale HRIT Consultancy organisatie bestaat nu al uit ruim 60 (!) samenwerkers. Het lijkt wel een Start-Up en Scaling-Up ineen. Toeval wil dat ikzelf  op dit moment, samen met Avans Deeltijd collega Christophe Goidts, een gloednieuwe semester module Start-Up mag uitrollen. Wie denk je dat mijn grootse inspiratie bron hiervoor is?

Bas Eggelaar, bedankt! Jij bent in mijn ogen een echte Marktverstoorder met Lef.