25 jan Staan voor kwaliteit

Kwaliteit vraagt om een stevig fundament, zeker als je internationaal gaat.

Laat je voeden door experts in je vak

Aan een klein tafeltje met Dr. Marshall Goldsmith terwijl hij zijn nieuwste boek Triggers voor mij van een persoonlijke notitie voorzag. Ik voel nog zijn scherpe blik op mij gericht ’s-Ochtends vroeg vóór zijn Masterclass begon. Dan te bedenken dat hij één van de best betaalde coaches van de wereld is en nummer 1 Leadership Thinker.

Kenneth Blanchard zie ik nog staan, in Denver, voor een volle zaal met 250 HR managers, trainers en coaches. Hoe hij met één A4-tje en zonder PowerPoint ons ruim een uur wiste te boeien met zijn verhaal over Great Leaders GROW. Fenomenaal als je dat op die leeftijd nog lukt.

Vanzelfsprekend mogen we trots zijn op onze eigen toppers;
• Ben Tiggelaar van “MBA in één Dag”
• Daniel Ofman met “Inspiratie en Inzet in Organisaties”
• Hans Vermaak van “Iedereen verandert, nu wij nog”
• Theo Compernolle met “Ontketen je Brein”
Meerde keren heb ik me live door hen laten inspireren en mijn kennis kunnen verrijken.

Weerstand toont betrokkenheid

Plotseling, je ziet het niet aankomen, loopt de training niet zoals je dacht en ben je toch verrast. Dan put je kracht uit die beroemde energieke Tony Robbins; There is no failiure, only experience. Toch wil je als vakman vooraf kunnen inschatten dat je de klus gaat volbrengen. Ook al zijn er omgevingsfactoren en persoonlijkheids trekjes van je coachee die soms tegenwerken.

Zo’n moment had ik in Wenen halverwege een 5-daagse training Selling to Business voor IBM. De deelnemers kwamen uit verschillende landen ten oosten van Wenen. Het was midden in de zomer zonder airco en de temperatuur tikte de 40 graden Celcius aan. Ik was de trainer voor deze groep dus de enige met stropdas om…

Bij de afronding van een praktijkoefening hoor ik plotseling één van de mannen uit Rusland mij aanspreken op zeer dominante toon. “This is not how we do business in Moskou”, armen over elkaar, einde monoloog.

Standvastigheid tonen is wel spannend

Tijdens de train de trainer en de certificering namen de master trainers van IBM het programma zeer serieus. Cultuur verschillen zijn onderdeel van het programma, door Hofstede onderzocht binnen de Global IBM organisatie. Toch gaf mij dat geen houvast tijdens het conflict met die Rus met zijn kale kop en norse blik in z’n ogen. Het zweet brak mij uit, wat moest ik doen? Vol zelfvertrouwen beargumenteren dat de volgende onderwerpen en vaardigheden wel passend kunnen zijn op zijn praktijksituaties. Ook al lijkt deze ene oefening niet helemaal goed aan te sluiten op zijn verwachting. Mijn ingeving van het moment was; korte break aanbieden en me niet laten verleiden om in de verdediging te gaan.

Time out is het geheim van een sterke doorstart

Na de pauze zat iedereen er weer energiek bij, net als ik en we gingen verder met het programma. Twee dagen later na de afronding van die veel te warme week in Wenen kwam die Rus nog even naar mij toe. “Many good things I learned from you Kees I thank you fot that.” Internationaal trainen geeft je dan enorme voldoening mits je durft te blijven staan voor kwaliteit.