16 jan Onze Cees

Leestijd: 2 minuten

Ster-rol

Cees van den Eijnden is op 8 januari overleden, “na een jaar van veel tegenslagen”, zo schrijft zijn Marion.  Terwijl ik nu naar die prachtige eerste sneeuw in onze tuin kijk realiseer ik mij dat ‘onze Cees’ nooit meer op de koffie komt met zijn boeiende verhalen. Vijfeneenhalf jaar geleden, op een extreem warme zomerdag voor een Netwerk diner van Heritage Business Lounge op uitnodiging van Edwin Zeelenberg. Cees zijn passie voor de ‘Ster-rol’, die hij tijdens persoonlijke coaching vanuit je Kernkwaliteiten (Daniel Ofman) analyseert, dat inspireerde mij.

Cees voor Kees

Kort na onze eerste ontmoeting kwam Cees op de koffie bij mijn kantoor op AeroParc in Gilze-Rijen en meldde zich enthousiast bij ‘Jolanda van de receptie’ waarmee hij al vlot een band had opgebouwd. Het opvolgen van nieuwe contacten is essentieel om ’netwerken voor je te laten werken’ en Cees toonde daarin een strakke discipline. We hebben samen veel ‘bakkies koffie’ gedronken en hij werd direct herkend door Jolanda die hem dan al vrolijk toeriep: “Cees voor Kees?”

Samen ontwikkelen en samen uitvoeren

We ontdekten een gezamenlijke passie voor het vak ‘Leiderschap’ en het idee van de Werkplaats voor Leiderschap was geboren. De eerste keer was de opkomst enorm waardoor we de ontvangst in het auditorium moesten doen. We kwamen on stage in stofjas als echte werkplaats chefs en hadden direct alle aandacht.

Iedere nieuwe editie wilden we leren van de vorige keer en ons verder verdiepen in het thema Leiderschap. Cees is de expert op het gebied van persoonlijk leiderschap en bleek gretig, als een startende coach, om zich te verdiepen in de boeken van Ab Dijksterhuis, Margriet Sitskoorn en Theo Compernolle.

Reisgezel

Onze Cees benoemde zijn eigen rol als die van ‘reisgezel’ en het werd een waanzinnige reis met goede gesprekken, pittige discussies en vele hoogtepunten om trots op terug te kijken. We vulden elkaar uitstekend aan en ons ultieme doel bleef steeds weer een unieke beleving voor onze dierbare en loyale relaties te leveren.

Cees, je blijft altijd een inspiratiebron voor mij, bedankt!