07 mrt Mister Vitalogie

Leestijd: 3 minuten

Klaas Koster en ik kennen elkaar nu al tien jaar en ik ben hem zeer dankbaar voor de hoogtepunten die vooral door Klaas gingen sprankelen. In drie reuzenstappen neem ik je mee door het afgelopen decennium en geef je een kleine indruk van zijn grootse kwaliteiten.

Trainer

In 2011 kwam Klaas binnen bij Feedback als marketingmanager met een Sportacademie achtergrond met een zelfvertrouwen waarmee hij direct opviel. Hij koos mij als zijn mentor. Dat voelde als een voorrecht, Klaas vraagt heel weinig tijd. Hij kwam met het initiatief om zijn visie op voeding en vitaliteit vorm te geven tijdens onze interne trainingsdagen. Hij wist ook zijn twee Eindhovense collega’s, Annelies en Dorien, enthousiast te maken voor een workshop op de Businessdagen in Eindhoven. Waarschijnlijk de meest verrassende workshop die ik ooit heb mogen meemaken, chapeau!

Spreker

Een paar jaar later heb ik mijn uiterste best moeten doen om Klaas over te halen de rol van dagvoorzitter op te pakken. Het was onze droom om met ons LEF Event in het enorme theater van EYE in Amsterdam te staan. We hadden de beste cateraar van Nederland, Hutten uit Veghel, en als topspreker Bernd Damme met een inspirerend verhaal. Dan voel je een enorme verantwoordelijkheid als jij daar in de spotlights alles aan elkaar mag praten. Ik heb hem blind mijn vertrouwen gegeven en dat zou ik morgen weer doen. Klaas stond daar op het podium te stralen alsof hij dat al honderd keer eerder had gedaan. Na jaren spreken mijn klanten nog vol lof over dat onovertroffen LEF Event, mede gedragen door Klaas op dat podium.

Inspirator

Ruim voor de oprichting van Vitalogisch, vijf jaar geleden, wilde Klaas met mij sparren over zijn ideeën voor een eigen organisatie. Lekker ontspannen in zijn achtertuin kreeg ik het gevoel een positieve invloed te hebben gehad. Kort daarop is Klaas zelfstandig van start gegaan en nog geen twee jaar later ook nog de Vitacademie. Het loopt als een trein, omdat Klaas sprankelend voor de groep staat en zijn kennis spelenderwijs weet over te brengen, dat doet hij als geen ander. 

Vijf jaar geleden was Klaas superdruk met de opstart van ‘zijn’ Vitalogisch en toch voelde hij aan dat ik juist op mijn diepste punt van de afgelopen zestien jaar zat. Hij toont zich dan een ‘true friend’ door mij een dag mee het water op te nemen in zijn zeilboot. Een week daarna kwam hij ook nog eens met een fotocollage plus een quote en die heeft een prominente plek op mijn kantoor gekregen. Dank je Klaas en ook voor je nieuwste boek Vitalogie!