17 jan Management is topsport

Als het echt spannend wordt maakt één excellent uitgevoerde actie het verschil tussen winnen of verliezen.

Vier dagen geleden heb ik daarvan genoten in het Pieter van den Hoogenband stadion in Eindhoven. Na een hevige strijd in de finale van het Europees Kampioenschap met nog geen 20 seconden op de klok passeerde onze Oranje Waterpolovrouwen met een formidabel schot de Spaanse keepster en wonnen daarmee EK Goud!

Waterpolocoach Evangelos Doudesis (foto) liet dat al eerder voortreffelijk zien met een perfect uitgevoerde strafworpen reeks na een gelijkspel in de WK finale tegen Spanje. Daarmee won hij met onze Oranjevrouwen WK Goud in Japan (2023).

Head Coach Doudesis richt de focus van zijn topsporters, tijdens het praatje in de rust, vooral ‘forward’. Net zoals FeedForward Coaching dat doet bij managers en ondernemers met de Feedforward methode.

Doudesis is voor mij een ‘voorbeeld leider’ door zijn unieke stijl van van werken. Kenmerkend vanuit mijn optiek; de rust die hij uitstraalt tijdens de wedstrijd, het vertrouwen dat hij geeft aan zijn speelsters en de verantwoordelijkheid die hij laat bij het team.