02 sep Go Maarten!

Leestijd: 2 minuten

Respect

Groot respect dat is wat Maarten van der Weijden verdient. Zeker nu hij voor zijn tweede poging gaat om die 200 kilometer, Elfstedenzwemtocht, te volbrengen. Waanzinnig, gekkenwerk, roofbouw op je lichaam maar ook focus, discipline en een enorme wilskracht.

Pay it forward

Maarten doet het niet voor zichzelf maar om geld te werven voor het KWF. Hij heeft destijds het geluk gehad de juiste behandeling te kunnen krijgen en dat gunt hij ook anderen. Daarvoor wil hij graag fors investeren in trainingsarbeid en gaat dit weekend vreselijk afzien, door zijn pijngrens heen. Het afgelopen jaar heb ik hem iedere week zijn kilometers zien maken in het zwembad in Oosterhout. Ik geniet dan van zijn fenomenale slagen, het lijkt wel een walvis.

Kampioen

Ook al zou Maarten die 200 kilometer, een krankzinnige opgave in mijn ogen, niet volbrengen, hij blijft mijn kampioen. Ik stel voor om hem te nomineren als ‘voorbeeld van het jaar’. Hij is een voorbeeld voor velen die te maken krijgen met serieuze pech. Zo heb ik zelf ook baat gehad bij zijn presentatie ‘Beter‘.

Go Maarten!

Ik bekijk jouw project liever van een afstandje dan mee te gaan zwemmen. Ik heb het een paar keer geprobeerd (in de baan naast je) en kon je maar heel even bijhouden. Dus respect voor al diegene die dat wel doen en hoop dat ze daarmee nog meer goed kunnen doen. Geweldig ook al die mensen die jouw tot diep in de nacht gaan steunen daar in Friesland en jou wakker houden. Ik leef met je mee en hoop van harte dat jouw missie deze keer wel slaagt.

Inmiddels weten we dat het je is gelukt, Maarten, om Leeuwarden zwemmend te bereiken. Chapeau!