01 apr Een ervaring rijker

Leestijd: 2 minuten

Nieuwe business

Goede zichtbaarheid op LinkedIn en een actuele website met sterke referenties is de basis. Fysiek netwerken doe ik het liefst lokaal maar dat was de afgelopen twee jaar een ramp. Alleen op mijn kantoor op AeroParc Gilze-Rijen sprak ik nog regelmatig ondernemers maar veel nieuwe business kwam daar niet uit.

Als je dan plotseling door een HR-manager van een bouwbedrijf wordt gebeld, die via je website binnenkomt, dan mag de vlag uit en een taart naar de websitebouwer, be-interactive.

Offerte

Het ging om een serieus coachtraject voor het managementteam. Helemaal mijn specialiteit, maar ieder bedrijf is anders dus dat vraagt om maatwerk. Daarvoor is een uitvoerig intakegesprek met de HR-manager en de directeur essentieel. Deze keer moest ik het doen met een telefonische intake en zonder beeld en gevoel is dat voor mij haast onmogelijk. Uiteindelijk maak ik toch een onderscheidend pitch-deck als praatstuk voor de directie. We zitten bij de laatste twee dus de opdracht is al bijna binnen!

Pitchen aan de directie

Het is een zonnige dag en dat voelt als een goed voorteken. Ik ben ruim op tijd op locatie zodat ik rustig kan acclimatiseren in de directiekamer met die enorme tafel. Het wordt een geanimeerd gesprek, waarbij je voelt dat alle drie de directeuren zeer betrokken zijn. Het loopt zelfs een half uur uit. Dat zijn al drie positieve signalen, dus ga ik vol vertrouwen weer terug naar mijn kantoor in Gilze-Rijen.

Afwijzing

Sinds de start van FeedForward Coaching, 8 jaar en 3 maanden geleden, is dit de allereerste afwijzing, dus ik kan het bijna niet geloven. Ik ben er echt van overtuigd dat wij de beste partij voor deze complexe opdracht zijn, maar blijkbaar heb ik de directie daar niet van kunnen overtuigen…

Reflecteren

Ik moest direct terugdenken aan die unieke trainersopleiding (vier weken non-stop!) die ik vele jaren geleden bij DOOR Training in Zeist heb afgerond. Rinaldo Stefanutto, een van onze senior trainers, leerde mij deze uitspraak:

‘Ervaring is de fouten die je maakt, waarvan je hebt geleerd.”

Dus daar ben ik nu druk mee bezig, zodat ik lering kan trekken uit deze ‘blunder’. Dat vraagt wel de moed om de realiteit onder ogen te zien. Reflecteren op je eigen handelen doet soms een beetje pijn, maar het brengt je verder!