23 feb “Een echte leider”

Leestijd: 2 minuten

“Kees is een echte leider” is een van de prachtige complimenten die ik kortgeleden kreeg. Grappig, omdat de Avansmodule die door de studenten werd geëvalueerd over Management gaat en de term ‘leider’ daar weinig ter sprake kwam.

Happy sheet

Gedurende de jaren dat ik als trainer voor de IBM Global Sales School in Brussel werkte leerde ik dat de collega’s met een vast dienstverband zelfs een bonus kregen bij hoge scores. Met als gevolg dat sommigen hun uiterste best deden om sympathiek over te komen, vandaar de term ‘happy sheet’. De meeste studenten konden daar wel om lachen. Ik geloof meer in evalueren na enkele weken, dat blijkt de objectiviteit van de feedback te verhogen.

Reputatie

Die tijd bij IBM Sales School gaf me een waanzinnige leerervaring met de beste Salesprogramma’s en uitstekende IBM-trainers waarmee ik mocht samenwerken. IBM is een typisch Amerikaans bedrijf met een keiharde mentaliteit: ‘You are only as good as your last performance’. Verschillende collega’s met een middelmatige studentenbeoordeling zag je plotseling niet meer terugkomen.

Die performance cultuur gaf mij wel de extra prikkel om ’s-Avonds nog een paar uurtjes voor te bereiden, alleen op mijn kamertje, met de stekker van de TV uit het stopcontact voor 100% focus. Als ik dan kort voor middernacht nog even een rondje door het schoolgebouw liep en zag dat ‘mijn’ studenten ook nog aan het werken waren in hun teams, dacht ik wow wat een spirit!

Voorbeeld

Als docent bij Avans deeltijd refereer ik in mijn lessen graag naar inspirerende voorbeelden uit mij eigen opvoeding en educatie. Dat zijn voor mij op de eerste plaats Pa en Ma als zeer sterk ondernemers duo en enkele inspirerende docenten: Harry Jeurissen (Bedrijfskunde), Koen de Bont (Statistiek) en Henk Hertoghs (Recht). Met die laatste heb ik pittige discussies gevoerd en juist daardoor respect gekregen voor het vak van docent. Ik hoop voor mijn studenten ook een voorbeeld te zijn.

Leiderschap

Nog steeds ben ik ‘zo goed als mijn laatste optreden’ en dat voelt voor mij niet als extra druk. Dat sluit juist naadloos aan bij een vitale eigenschap van Leiderschap ‘Pro-activiteit’ en de voortdurende ontwikkeling van je ‘Zelfbewustzijn’. Die laatste is één van de vijf EQ-domeinen en het goede nieuws is dat je je EQ voortdurend kunt blijven verbeteren.