08 jun Door het vuur voor je Associate Degree

Leestijd: 2 minuten

Maar liefst 82 Studenten gaan de komende weken door het vuur voor hun Associate Degree bij Avans Hogeschool. De Academie voor Deeltijd kiest ervoor om de opleidingen Commerciële Economie (CE), Ondernemerschap en Retail Management (ORM) af te ronden met een Dragons’ Den. Spannend in de voorbereiding, leerzaam in de uitvoering en een ervaring om nooit te vergeten.

Van Idee naar Realisatie

Het idee om deze toetsvorm te kiezen is oorspronkelijk van collega Klaas de Boer en hij was vorige week helemaal in zijn element op het podium voor de generale repetities met de studenten.

De uitvoering is verspreid over vier dagen op twee locaties, Breda en Den Bosch, van 14 juni tot en met 24 juni. Iedere dag starten we om 9 uur en gaan door tot 10 uur ’s-Avonds, zodat alle 82 studenten een half uur de tijd krijgen voor hun Pitch en de Discussie met de Dragons. Bij de voorbereiding, begeleiding, coaching en examinering zijn maar liefst tien Avans docenten Business Modelling, Diensten Marketing en Sales betrokken.

Werkveld participeert

Onze Werkveld Advies Raad was zo enthousiast dat maar liefst acht van de 12 leden als Dragon deelnemen. Verder schuiven nog vier lokale ondernemers aan zodat iedere student de gelegenheid krijgt om de drie Dragons te overtuigen. Niet alleen de huidige studenten profiteren van de feedback en feedforward die deze 16 ondernemers ruimhartig geven. Ook de toekomstige studenten van de opleidingen CE en ORM zullen baat hebben bij alle verbeter suggesties die wij benutten om ons onderwijs te innoveren.

Studenten in flow

Gezonde spanning is vereist om een topprestatie neer te kunnen zetten, niet alle studenten waren daarvan doordrongen, na het laatste college wel. We hebben er vertrouwen in dat ze op dit moment knetterhard aan het voorbereiden zijn. Ze verdienen sowieso een pluim voor de uitdagende keuze voor ‘werken en studeren’ op Avans Hogeschool.

Wat mogen deze studenten trots zijn als ze die Dragons voor zich hebben gewonnen. Dan zijn ze een unieke ervaring rijker en boost hun professioneel zelfvertrouwen, hopelijk voor alle 82.