Fast Coaching

Snel en effectief verbeteren

Fast Coaching is door FeedForward ontwikkeld met het doel om in zeer korte tijd impact te maken en resultaten te bereiken. Het aantal sessies is dan ook beperkt tot maximaal 5. De aanpak werkt vaak ter ondersteuning van een traject Organisatiecoaching voor een enkele manager of professional. Vaker wordt Fast Coaching ingezet voor een team of individu ter verbetering van attitude, gedrag of specifieke vaardigheden.

Waarom Fast Coaching?

Omdat de beste ondernemers, managers en professionals gebrek hebben aan tijd, speelt FeedForward daar graag op in. Een van de sleutels tot succes is de analyse vooraf, EQ (emotionele intelligentie) en DISC gedrag. Dat geeft zowel inzicht in als commitment voor het verbetertraject.
Uniek is de kern van de Fast Coaching methodiek: de uitgebalanceerde combinatie van vooruitblikken/terugblikken, die zich de afgelopen 30 jaren heeft ontwikkeld. Een scherpe blik vooruit is essentieel om de belofte “Fast” waar te kunnen maken.

Voortdurend verbeteren (raamwerk)

  • Aansluiting wordt gemaakt met de natuurlijk gedrag van de coachee plus de context (cultuur) van de organisatie.
  • De aanpak is voortdurend gericht op de toekomst, omdat je die wel vorm kunt geven.

Vier pijlers van de FeedForward Fast Coaching aanpak zijn:

  • Vertrouwen
  • Eigenaarschap
  • Heldere coachvraag
  • Criteria/meetlat

Fundamentals van Fast Coaching zijn de FeedForward kernwaarden integriteit (m.n. vertrouwelijkheid) en samenwerken, het samenspel met de opdrachtgever.

De kenmerkende stijl van werken van een FeedForward coach is confronterend, daadkrachtig en gedreven.

Fast Coaching | Feedforward

Snel en duurzaam verbeteren

Als je stevig in je schoenen staat en weet wat je wilt bereiken als ondernemer, manager of professional, haal je vaak het meeste rendement uit deze Fast Coaching aanpak. Anderen kunnen er ook sterker uitkomen mits ze durven loslaten en willen doorpakken.

Sommige coachees komen na een jaar al weer terug om zich verder te verbeteren naar het volgende level. Anderen nemen hun MT of veranderteam mee om samen de volgende stap te maken.

Net als onze coachees zijn wij trots op de resultaten van deze unieke methodiek, waarbij soms één enkele sessie al de gewenste resultaten oplevert.

“I am reflective in the sense that I learn to move forward. I reflect with a purpose.”

Kobe Bryant